The Brookings Institution

Location: Washington, DC
Project Size: 15,000 sf

This public policy think tank wanted their new space to reflect their organization’s well-established, long-standing reputation in the DC-metro region. The client selected a space that was a beautiful, historic building dating from the 1800s. It had undergone a renovation in the mid-20th century that connected it to a second building, and both were again updated within the last decade. The goal for this project was to restore the historic building to its original 19th century beauty while integrating modern technology. In addition, the client wanted to bring a continuity between the two connected buildings. To achieve the client’s goals, the space was simplified and renovated to reflect the original design. Technology elements were subtly layered into the space; for example, vault doors in the conference room hide the equipment, while strategically placed podiums hold a large flat-screen monitor. To connect the two buildings, the circulation between the two was streamlined. Rather than one large pantry, boutique pantries spread throughout the office with under-cabinet lighting and equipment keep the spaces clean and simple. The furniture and the reception area blended a sleek, contemporary aesthetic, and upgraded lighting and hardware completed the renovation.