Portland Cement Association

Location: Washington, DC
Project Size: 8,200 sf

When conceptualizing the Portland Cement Association’s (PCA) new office space, the main objective was to further their commitment to sustainable design by earning a Silver Certification under the LEED Commercial Interiors rating system. The design of the interior capitalized on the shallow floor plate and floor-to-ceiling glazing on the perimeter. This allows a tremendous amount of natural light deep into the space and provides nearly all occupants with views to the exterior. Offices not on the window line were designed with glass fronts to maximize the views and day-lighting opportunities.

A majority of the finish materials specified on the project contain recycled or other renewable content, are manufactured within 500 miles of the site, and emit very low levels of VOC’s. Implementing these specifications only added to the already environmentally-conscious structure.