Oracle

Location: Burlington, MA
Project Size: 152,000 sf

The main objective for Oracle’s Burlington office was to create a design that would maximize the efficiency of their office space.  The design concept, which was inspired by the shape of the building, consisted of converging and colliding planes. These colliding planes can be found throughout the space, including the main elevator lobby where the stone feature wall collides with the ceiling’s angled inset lighting. Stone flooring, with contrasting stone textured floor tiles were also placed in an angled pattern to mirror the ceiling’s angled design elements.  Throughout the space, different ceiling planes can be found colliding under and over one another.  Support areas, including conference rooms and pantries, can be found wherever the floor plates converge. As a departure from their standard office designs with a brown and rust color scheme, a lighter color scheme was introduced to increase the perception of an open work environment. Offices placed along the window line were designed with full glass office fronts to allow more light to reach the workstations and support areas. A conferencing center, which encompasses half of the first floor, was designed with folding partitions to provide the Client the option of having two conference rooms. In order to meet the company’s new energy requirements, this space was designed with a stronger commitment to utilizing sustainable materials and energy efficient lighting.